Правила на router firmware раздела ! Изисквания към ъплоудерите !

Ако имате рутер от марка, за която няма подраздел, необходимо е да уведомите администраторският екип, за да бъде добавен. Тук можете да се запознаете и с правилата за качване на фърмуер и да сигнализирате при проблем с ъплоудването.
Заключено
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3004
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Правила на router firmware раздела ! Изисквания към ъплоудерите !

Мнение от teou »

Правила на раздела

1) Nethelpforums.net не носи отговорност за съдържанието на качените фърмуери. Този форум е замислен като място за споделяне на опит между потребителите. Въпреки, че хората от модераторският екип активно ще подпомагат и допринасят за развитието му със своя опит, те няма как да тестват всеки един от качените фърмуери. Накратко: инсталирането на каквото и да е оттук е на ваша отговорност.

2) Моля да качвате само такива фърмуери, които лично сте тествали и имате впечатления. Тук не е място за мирор на сайтовете на производителите на рутери.

3) Задължително е да споделите поне няколко думи за силните и слабите страни на този фърмуер, особено по отношение на стабилност и производителност.

4) Съобразявайте се и не качвайте фърмуери, които са платени, респ. не нарушавайте авторските права (отнася се най-вече за някои вирсии на ДД-ВРТ). Всеки потребител е длъжен сам да провери авторските права и лицензи на съдържанието, което смята да качи!

5) При пускане на теми свързани с ДД-ВРТ и Томато, пускайте темата или в раздела за ДД-ВРТ/Томато или в този за съответната марка рутер, а в другият раздел - тема със същото заглавие със съдържание линк към първата.

6) Фърмуерите се качват, след като са пакетирани в ZIP формат.

7) Важно е правилното наименумане на темите във вида

<Марка> <Модел> <издание/поколение (ако има)> <хардуерна ревизия (ако има)>, <фърмуер марка> <фърмуер версия>

Например: Linksys WRT54G2, фабричен фърмуер версия 1.00

Не пропускайте и марката, за да бъдат улеснени търсещите машини, индексиращи форума.
Внимавайте и изписването на моделите да става по начина, приет от производителя на оборудването - спазвайте разделения и интервали между думите в модела, тирета и т.н.
Всеки фърмуер се качва в отделна тема.
Заключено