Remote Desktop без админ права

Всякакви въпроси свързани с програми, операционни системи и т.н.
Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3006
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Remote Desktop без админ права

Мнение от teou »

Работя в голяяяяма и много тромава корпорация. Бях се зарекъл да не работя отвкъщи допълнително, но тия дни май ще се наложи. Теоретично може да си подам заявка за впн ама като ги знам какви са дибили ще я обработват цял месец сигурно.

Накратко, наложи ми се отдалечен достъп до сървър нещо си 2012 или 2016 до потребителски профил с никакви права, ограничен от активна директория, групови политики, Касперски антивирус и Трендмикро стена и уеб филтър.

Оказа се, че Teamviewer QS успява да мине стената след 2-3 опита. И не изисква инсталация или потвърждение на контрола на място. Нямам идея как са го пропуснали, защото по принцип изпълними файлове изобщо не може да се свалят или инсталират. Явно и админите го ползват и затова е оставен достъпа до сайта.

Остана ми единствено проблема, че след 10 минути бездействие профила се самозаключва и тогава вече няма достъп . Контролния панел също не е достъпен, не може да се промени. Опитах всякакви mouse jigglerи но или не можеха да се свалят заради Тренд микро стената или не работеха на сървъра. Това което проработи накрая беше следното (save as powerscript like jiggler.ps1)

Код за потвърждение: Избери целия код

Clear-Host
Echo "Keep-alive with Scroll Lock..."

$WShell = New-Object -com "Wscript.Shell"

while ($true)
{
  $WShell.sendkeys("{SCROLLLOCK}")
  Start-Sleep -Milliseconds 100
  $WShell.sendkeys("{SCROLLLOCK}")
  Start-Sleep -Seconds 240
}
Важно - компютъра остава отключен !!! Уверете се, че до него няма физически достъп!
Публикувай отговор