Страница 1 от 1

Known bugs 3.1

Публикувано: 06 юни 2015 14:57
от teou
На новата версия дотук съм открил 2 бъга.

Първият е свързан с използването на Опера-Престо. Навремето този браузер беше първенец във въвеждането на ХТМЛ5, но това беше преди години. Тъй като браузера вече не се поддържа от няколко години, логично е да изостава от най-новите версии на хтмл, джаваскрипт, и цсс. Ефектът за момента е чисто стилистичен - върху някои менюта и бутони, например копчето за търсачката или пък това за контакт под всеки аватар, се появяват едни червени линии.
Реално погледнато това не е бъг, а си е проблем на остарелия браузер. Просто форума в тази си версия е изцяло пренаписан с най-нови технологии, който този браузер поддържа само донякъде.Вторият бъг е свързан с нотификациите по мейл за наличие на ново лично съобщение. Темата на мейла е "No email subject specified", което е простотия. Обаче както и 99% от форума, структурата на тези съобщения също е променяна и вече не е въпрос на редакция на един текстови файл да се оправи от превода. Доколкото го дебъгнах - нещо са прецакали една от функциите, в смисъл не е проблем в превода, а в това че наистина темата на съобщенията се изрязва автоматично и липсва. Тъй като това е дебилен бъг, който е масов, т.е. важи за всички, поне за всички с английски език, предполагам ще си го оправят в някакъв момент. Даже се учудвам, че до версия 3.1.4 още не са го оправили. Във всеки случай подобни core функции предпочитам да не ги пипам аз по възможност - само functions_messenger.php е 1700 реда код, а той пък идва и вика функции от едни други файлове има няма още 10 000 реда код. Така че е малко де го чукаш, де се пука - ще оправя съобщенията но кой знае какво ще почупя. Така че това засега остава така.

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 11 юни 2015 12:01
от teou
Проблема с нотификациите за лично съобщение е открит и решен. Оказа се бъгче в БГ превода, все пак, но и пхпбб са за бой, защото си търсят в темплейта стринг, който не са го описали че е променлива, константа или въобще че го търсят.
Докладвал съм го и на разработчика на превода, там всъщност се оказа, че проблема е известен и е решен, но са забравили да ъпдейтнат променения файл и на сайта на пхпбб.

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 21 юни 2015 20:19
от intel
Има някакъв проблем с зареждането на този линк (https://www.google.com/uds/?file=ads&v= ... ch&async=2) - връща 404. Явно интеграцията на някой google plugin се е прецакала.

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 21 юни 2015 20:38
от fred
И при мен с Firefox, Chrome и Опера (старата).

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 21 юни 2015 23:37
от teou
А какво трябва да има там? Custom search работи ли?

По-принцип в случая май бъга си е на Гугъл, доколкото чета по форумите, счупили са нещо ноември 2014 и се предлага идиотското решение за даунгрейд към версия 1 на апи-то.
Иначе принципно онзи ден ъпдейтнах до вер. 3.1.5, ама не вярвам да е от това. Няма как да го тествам, че съм от телефон сега, а пък за телефони нали съм го скрил къстъм сърча. Отделно ад блокера го трепе.
Принципно има една друга лека боза, която не съм я оправил (щото не намирам интерфейс за оправяне) - разминават се ид-тата между аналитикс и адуърдс, но това форума и къстъм сърч полето няма как да ги касае. Това дето вчера свършиха кинтите на адуърдса и не съм го платил също не би трябвало да бърка форума.
Така че като цяло би трябвало да си е бъг на Гугъл този път, но ще го дебъгна като докопам компютър, че сега съм на вилата.

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 22 юни 2015 20:24
от teou
Тествах - къстъм сърча работи, така че ще направя като останалите хиляди админи, сблъскали се с този бъг - ще се направя, че не съм го видял :) Да вземе в края на краищата тая мултимилиардна компания сама да си оправя бъговете.

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 24 юни 2015 13:19
от teou
Като стана дума за търсачка, текущата версия има бъг с вградената търсачка - ако има някакви аномалии там да знаете. Пълни и лога с някакви грешки. Според бъг тракера е фикснато в рилииз кандидата на следващата версия, така че като дойде ъпдейта до седмица-две ще се оправи.

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 29 юли 2015 16:18
от teou
Чисто информативно: понеже ми направи впечатление, че 3.1.6 се бавиповече от месец, се поразрових и разбрах защо. Просто промените са твърде много. До момента са оправени 50 бъга (трупането на грешки в админ лога, невъзможността да се скача на страница номер Х и др.), други 50 са в процес, а още 400 промени са под въпрос (е надявам се няма да ги чакат всичките за да излезе 3.1.6).

Re: Known bugs 3.1

Публикувано: 14 сеп 2015 12:47
от teou
След цели 3 месеца излезе 3.1.6 с милион бъгфиксове и сега ще ъпдейтвам.