[Known bug/feature] Неправилно отбелязано последно влизане, неправилно показване на стари теми като нови

Отговори
Потребителски аватар
teou
Site Admin
Мнения: 2949
Регистриран на: 23 ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Контакти:

[Known bug/feature] Неправилно отбелязано последно влизане, неправилно показване на стари теми като нови

Мнение от teou » 12 окт 2013 17:08

Това е един бъг, който е известен на администраторския екип от доста време, а както изглежда и на други хора по света - влачи се от години в PHPBB. Не исках да го докладвам, защото хранех надежда да го закърпя по някакъв простичък начин без обикновения потребител да разбере, но днес най-накрая ми остана време за заигравка с проблема и установих, че това е невъзможно.

Тъй като бъгът е по-дебел и не може да се фиксне с два реда код, не е по моите сили изобщо да се занимавам и го оставям така както си е. Пускам все пак тема с информативна цел, в случай, че някои от вас забележи аномалията, поне да може да си обясни защо става така.

Бъг: при необичайни обстоятелства, например при профилактики или ако потребителят затвори браузера без да натисне Изход, понякога датата на последно посещение не се отбелязва коректно.

(Д)ефект, наблюдаван от обикновеният потребител: При последващо влизане линкът "Виж новите мнения" може погрешно да покаже като нови мнения, които са били нови при предната сесия и сега вече не би следвало да се показват. Линкът "виж непрочетените мнения" си работи нормално.

Отговори