[BUGFIX] postimg quoting

Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3031
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

[BUGFIX] postimg quoting

Мнение от teou »

Поради промяната, извършена от сайта Postimage.org в края на 2013-та, а именно - сайта да е на този домейн, а картинките да са на postimg.org, се наложи да направя груб и бърз фикс на старите постове и да подменя домейна за целия форум директно в базата данни.

Бъгът всъщност остана дълго време незабелязан, защото при нормална употреба от човек двата домейна си редиректват помежду си. Съвсем случайно днес обаче забелязах, че при опит да се цитира стар пост, съдържащ стар тъмбнейл със стария домейн, форума дава грешка. По някаква причина (която няма да я изследвам дали е в пхп функция или в такава на форума или настройка на сървъра или сайта - все едно е) форума НЕ виждаше редиректа, съответно търсеше картинката на стария домейн, съответно не я намираше, съответно не можеше да я даунлоудне и съответно не можеше да й определи размера и следователно, тъй като съм въвел задължителни ограничения на размера н акартинките, отказваше да пусне целия пост като нов такъв (за стария, който се цитира проблеми нямаше).

Това е в общи линии, мисля, че ги оправих пред базата данни тези около 40 поста с този проблем и вече може да се цитират или редактират.
Публикувай отговор