Престъпления и наказания

Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3016
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Престъпления и наказания

Мнение от teou »

Пускам темата за да направя кратък обзор на възможностите за наказване на потребители, нарушаващи правилата във форума.
Ако можете да наказвате - прочете я, ако не - пак я прочетете за да знаете какви са стъпките, когато нарушите правилата.

1) Група (ново) регистрирани потребители, старши потребители, ресорни модератори
Тези потребители имат право да докладват определен пост или лично съобщение на други потребители. Това става с натискане на бутон "триъгълник с удивителна с основата нагоре" и попълване на причина за доклада.

Какво се случва след това? Форумът отваря казус в модераторския панел с този доклад, и всички модератори го виждат. Освен това при браузване от модератор, постът свети в червено (добре де нюанс на розовото :)). Модератор може да предприеме каквото прецени (триене, редакция, наказване на потребител.. или нищо) и да затвори (може и да се трие, но ви моля да не триете, за да има отчетност) кейса. Ако е задраскана съответната отметка при подаването, подалият доклада потребител получава мейл, че еди кой си модератор е обработил доклада.

2) Група Глобални модератори
Тези потребители имат достъп до модераторския панел - линка е над всички форуми - в който освен всичко друго имат и опции за банване, обработване на гореспоменатите доклади и предупреждения.
Предупрежденията са общо взето междинна стъпка между неформалната забележка и банът (очевидно, модератор да попълва доклад и сам да си го обработи е малоумно и затова не го споменавам ;)). Те се налагат от мод панела/потребителския профил или на конкретен пост с бутона "триъгълник с удивителна с основата надолу". При налагането на предупреждението модераторът попълва информация, която наказаният потребител вижда под формата на лично съобщение. 1 пост може да бъде предупреден само 1 път, като при опит за повторно предупреждение модератора вижда информация за това. След налагане на предупреждение, под аватара на засегнатия потребител се появява брояч на предупрежденията, както и информация дали потребителя е баннат, който моля модераторите да поглеждат с оглед долната информация.
Въведена е автоматична система, която при 3 и всяко последващо предупреждение, налага сама бан за скромният срок от 7 дни. За по дълъг срок - слагайте ръчни банове, предупрежденията нямат наказателен, а по-скоро превантивен характер. По тази причина също така предупрежденията имат валидност - 3 месеца в момента - след което се изчистват автоматично.
Публикувай отговор