Контакт с администрацията на форума при технически проблем

Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3016
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Контакт с администрацията на форума при технически проблем

Мнение от teou »

Уважаеми настоящи и бъдещи потребители,

Форумната платформа PHPBB3, върху която е изграден този форум, не предлага опции за контакт с администрацията от страна на нерегистрирани потребители. Досега честно казано си мислех, че е по-добре така заради борбата със спама, а и заради факта, че регистрацията отнема 2 минути и едва ли ще е проблем за който и да е. В светлината на скорошните проблеми с АБВ.БГ обаче преосмислих тази си позиция. Днес създадох специален имейл адрес, на който да бъдат докладвани някои много редки и специфични проблеми - T E C H _ P R O B L E M маймунка и домейна на форума.

Някои случаи, в които може да се наложи да използвате този адрес:
  • Ако не ви идва активационното писмо при регистрация на нов акаунт, изчакали сте поне 2 часа и сте проверили в спам папката на пощата си преди това! Проблемът може да се дължи както на проблеми с форума (ако вече съм установил такъв вероятно ще има тема в съответния раздел и няма нужда да ми пишете), така и на проблеми с пощата ви и в този случай ще се радвам да съдействам.
  • Ако при опит за регистрация на нов акаунт видите червен ред със съобщение за грешка "Вашия IP адрес .............. е блокиран. За повече информация ..................". Това означава, че ип адреса от който пишете и попаднал в блок-лист за спам, или пък пишете от прокси, Тор (вижте и тази тема). До момента да видите такава грешка беше почти невъзможно, но предстои ъпдейт и увеличаване на блеклистите и за съжаление е възможно да има фалшиво-позитивни резултати. Ако сте сигурен, че не сте спамер ;) или не се регистрирате от прокси, можете да ми пишете за проблема като не забравяте да прекопирате и червеният ред с грешката в писмото си. За съжаление утежняващ фактор за такива грешни разпознавания е наличието на няколко мрежи, които не дават публични ип адреси на клиентите си (това са всичките мобилни оператори + Макстелеком). Ако сте зад такава мрежа и нямате възможност да направите регистрация отдругаде, пишете ми. Всъщност и да имате, след като се регистрирате пак ми пишете, за да знам кой мобилен ип адрес се блокира неправилно.
  • Системата за претотвратяване на налучкване на парола ви е баннала за 2 дни със съобщението password_guessing. По принцип този проблем може да се появи изключително рядко и в специфични случаи, например ако често си грешите паролата и често влизате във форума от различни места, алгоритъма за нулиране на брояча за сгрешена парола може да не се е нулирал правилно и да ви банне дори при "една" грешка, или поне да изглежда така на пръв поглед. Излишно е да казвам, че ако не се касае за случайна грешка тип забравен caps lock или въвеждане на паролата на кирилица, НЕ трябва да налучквате, а да използвате линка за забравена парола.
Някои случаи, в които не може да използвате този мейл:
  • Всички случаи на проблем, при които имате достъп до форума и можете да се логнете, следва да се сигнализират със създаване на тема в съответния раздел или на лично съобщение, според казуса.
  • Ако сте баннати, с изкл. на горепосочения специфичен казус. Мейла не е за жалби и оспорване на наказания, за да се стигне до там е имало причина и тя ви е разяснена многократно. Опитите за изясняване или спамене на този мейл адрес ще бъдат преследвани безкомпромисно, вкл. с банове, филтрирания по хедъри, засилване на антиспам филтрите или просто за две минути ще закрия адреса и ще направя нов. Така че - не се и опитвайте.

Поздрави,
Ваш приятел вечен, Весел Патиланчо, т.е. Админа :)
Публикувай отговор