Страница 1 от 1

APK Downgrade Xiaomi / MIUI 9 / Android 5.1

Публикувано на: 03 Ное 2018 18:42
от teou
Днес брагодарение на различни скандинавски, американски и китайски тъпанари пак бях прецакан в ролята си на обикновен потребител и споделям тук премеждията си, та да не се прецака и някой друг.

Цялата история започна с някога любимият ми браузер опера. Преди дни излезе нова версия, по навик ъпдейтнах и с ужас установих, че е изчезнало и последното нещо от старата опера, а именно начина на рендриране, зуумване и пренасяне на текста на сайтове, неоптимизирани за мобилни устройства. Например форума на ХардуерБГ. Вече се използваше на 100 начина от Хром и Мозила, а именно в различните части на екрана текста да е с различна големина, и то напълно произволна.....

Естествено имах бекъп на старото апк (Тук една голяяяма скоба: без РУУТ не можете да бекъпвате и възстановявате данни на приложението, а аз руут на това шаоми нямах). И преди съм го правил, изтривам приложението и инсталирам на чисто старата версия от бекъпа. Само че преди бяха някакви неособено важни програми. Тук не ме уреждаше да се затрия букмарките, които естествено не бяха синхронизирани, щото има бъг в синхронизацията и трябваше да се логна наново, а паролата я бях забравил... Така че трябваше да презапиша приложението без да трия, т.е. да даунгрейдна.

С кофти изненада установих, че телефона и пакетния мениджър не желаят да инсталират по-стара от текущата версия. Мислех, че е тъпня на Миуи, но май си е тъпня на Андроид над 5 версия без руут. След кратко гуглиране се оказа, че можело през АДБ. Пуснах УСБ дебъгинга (винаги го изключвайте след употреба, защото ако си загубите телефона оттам се снема заключването му...) от дивелопърското меню и закачих телефона. И ГРЕДА:

Код за потвърждение: Избери целия код

teo@Teo-ThinkPad-T530:~$ adb install -r -d /home/teo/Downloads/opera_last.apk
3747 KB/s (44796709 bytes in 11.675s)
	pkg: /data/local/tmp/opera_last.apk
Failure [INSTALL_FAILED_USER_RESTRICTED]
Вери найс, а. Още гуглиране. Инсталирането на приложения трябвало да се пусне от дивелопърското меню (Enable "Install via USB"). Доообре.
Цъкам го и ми се обяснява как нямам миуи акаунт.... правя тъпия акаунт, давам си мобилния номер на китайците, идва потвърждение. Цъкам пак....и пак греда. "device is temporary restricted". На тоя етап лееееко поизбеснях. Пааак гуглиране.
Китайците искали да те верифицират, обаче от някоя си версия нещо се счупило и не позволявали връзки извън Китай, до някое време работел офлайн режима, но вече не. Единственото заобикаляне е да се цъкне чингелчето през активен ВПН към китайски сървър. Не вярвах, че някога ще ми се наложи да търся сървър В Китай, 99% от хората се опитват да излязат от цензурата, но ето на. Задачката всъщност се оказа трудна, не намерих публичен такъв сървър. Накрая прибягнах до това:

"Install via USB" wont work if your Xiaomi phone is running MIUI 8 or above. Looks like when you try to Enable this option, your phone trys to connect to some chinese server and fails.

I got a work around and it worked for me. Idea is to connect to Chinese-Shanghai server through VPN. Try the following:

Install PlexVPN from Playstore and login into it. You will get a 24 hr free VPN service.
Select China-Shanghai server and connect.
From developer option in your Xiaomi phone, Enable "Install via USB".
You can then disconnect the VPN and logout from PlexVPN.

Enjoy!!
https://stackoverflow.com/questions/460 ... restricted

Re: APK Downgrade Xiaomi / MIUI 9 / Android 5.1

Публикувано на: 05 Фев 2019 18:39
от teou
Между другото оказа се че има странен фикс за това нещо:
Screenshot_2019-02-05-17-36-27-225_com.android.vending.png
Screenshot_2019-02-05-17-36-27-225_com.android.vending.png (85.24 KiB) Преглеждано 1229 пъти