Phpbb 3 customisations

Всякакви теми от и за начинаещи и напреднали уеб-мастери, уеб дизайнери, apache, php, html, css, seo, hosting и др.
Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Phpbb 3 customisations

Мнение от teou »

Сетих се, че мога да споделя публично някои от модификациите, направени по форума. Приложените файлове са от 3.3, но нещата са идентични още от 3.1 и донякъде и за 3.0.

Не ви препоръчвам да замествате направо вашите файлове с дадените от мен. По-скоро отворете модифицирания файл и файла копие (демек бекъпа на оригинала) и вижте точно какви са промените. Прекрасна програма за сравняване на 2 файла е например Meld. За Убунту 20.4. трябва да си я инсталирате от конзола или да си сложите нормалния софтуерен магазин.

И така, мисля, че най голям интерес ще представляват
1) обръщането на колонката с аватарите отляво, както и максимизирането на полезното пространство за сметка на намаляването на някои полета
2) създаването на собствена капча само чрез къстъм полета на профила (естествено, в допълнение на гугълската) Това е много стар и адски ефективен метод, любим на разни специализирани форуми, така можете да си отсеете цели категории потребители, примерно чужденците или лаиците по дадена тема. Просто направете къстъм поле, на което се отговаря с число (колко е две и две) и в настройките въведета едновременно за максимална и минимална стойност отговора (4), като не забравите да направите полето задължително при регистрация. За целта обаче задължително се променят стринговете на превода, особено на българския, както и още един файл, иначе или браузера или форума подсказват верния отговор.
Прикачени файлове
fields-captcha.zip
(52.67 KiB) Свалено 748 пъти
style.zip
(20.85 KiB) Свалено 481 пъти
Публикувай отговор