Вижте повече: https://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1 ... 05912.htmlМнозина считат, че кабелите работят еднакво и не могат да причинят вреда. Но ситуацията с кабелите-конвертори за USB Type-C това не е вярно, според тестовете, направени от Бенсън Лан (Benson Leung), специалист на Google, участващ в отделите Chrome OS, Chromebook Pixel и Pixel C.
Спецификата на работата на специалиста е такава, че той извършва тестове за съвместимост на кабелите-конвертори за USB Type-C портовете и може би най-ценното е, че той не скрива резултатите от тестовете, а ги публикува в Amazon.
Бенсън вече публикува тестовете на десетки различни подобни кабели, произведени от Frieq, CableCreation, Belkin, Monba, Kupx, iOrange, Juiced Systems, Orzly и Techmatte. Резултатите са твърде противоречиви.
Оказа се, че от всички тествани кабели, само произведените от Frieq, Belkin и iOrange съответстват на USB спецификациите. Останалите имат минимум по един сериозен проблем. Така например, кабелите на CableCreation би трябвало да дават максимален ток 3А, но на практика, компонентите на тези конвертори не поддържат тези параметри. Масово се използват компоненти, които са подходящи само за връзка между Type-C портове. Резултати са плачевни при свързване на устройства с например USB Type-C и USB Type-A портове. По този начин е възможно да се повредят зарядното, компютъра или друга техника, използваща тези кабели. Същата е ситуацията при Kupx, Techmatte и Monba.
Най-коварното е, че тези кабели могат да работят дълго време без проблем и да предизвикат сериозна повреда при включване на друга техника.
Специалист на Google тества различни USB Type-C кабели
- teou
- Site Admin
- Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
- Обратна връзка:
Специалист на Google тества различни USB Type-C кабели
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA
Вила Малина - вашата почивка в с. Синеморец
Профил на колата ми в Spritmonitor:
- teou
- Site Admin
- Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
- Обратна връзка:
Re: Специалист на Google тества различни USB Type-C кабели
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA
-
- Старши потребител
Re: Специалист на Google тества различни USB Type-C кабели
Абе няма ли регулатори, които трябва да следят за подобни неща ?