Apple убива собствените си смартфони

Новини, свързани с всякакви смарт и не-смартфони, таблети, мобилни операционни системи
Публикувай отговор
fred
Глобален модератор

Apple убива собствените си смартфони

Мнение от fred »

Ошибка 53: шестой iPhone, обнаружив следы нелицензионного ремонта, превращается в кирпич

Дали е нарочно или недоглеждане няма значение - след ремонт в нелицензирана работилница /лицензираният струва "скромните" 236 фунта/ iPhone 6 замлъква завинаги. Не от грешка на работилницата, просто така е предвидено при него. "Защита" както обясняват от Apple. Кога ли някой ден Micro$oft ще ме "защитят" така от нелицензираният ми софтуер? Тихо и скромно след някой ъпдейт.
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Аватар
teou
Site Admin
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Re: Apple убива собствените си смартфони

Мнение от teou »

С уин 10 вече си защитен (ако се излъжеш да го сложиш), имо го в общине условия, както и като сървис - могат да изтрият всяка инсталирана програма по тяхно усмотрение. Просто още не са почнали, защото първо искат да наложат 10ката и тогава ще подпукат пиратите.

А за епъл...там всичко е изчислено, по принцип се предполага, че всяка година връщаш стария и с доплащане взимаш новия модел. Ако не искаш да си в схемата им, а да ползваш един апарат вече извънгаранционно 5 години, чий го дириш точно при Епъл? Но това в бг и явно в Русия, като изостанали държави, в които първенющината е на мода, много хора още не са го разбрали.
Което ми напомни да хвана да си поръчам новото Шаоми, че съм се наканил отпреди заплата.
/офф

Първенющината в БГ разбира се си има своето обяснение заради соца, като си нямал нещо и изведнъж като го заимаш и се отива в крайности... психология просто, ок. Но все пак минаха 25 години, прехода свърши, макар и неуспешно, трябваше да сме свикнали вече! Не може символа на соц. статус да ти е да излезеш на кафе в студентски и да пляснеш ифона за 1500 на масата, така че да се вижда от съседната маса (и в същото време да делиш една стая за 150 със съквъртирант и сума ти хлебарки). Това поколение определено няма да оправи държавата и няма да я направи годна за обитаване на моите деца. Не че и те сами по себе си са виновни... и те са продукт на времето си и на заобикалящото ги общество, родители, медии, учители и т.н.

За Германия преди да дойда бях чувал митове и легенди, че били снобари. Това не е точно така. Вярно е, социалното разслоение е по-ясно изразено, но това не е лошо. Нека всяка жаба да си знае гьола! От една страна, ако лекарите и адвокатите не си купуват мерцедеси (между впрочем шефа на клиниката кара Волво - комби, заплатата там не знам точно колко е, но определено е поне 9-10 бона на месец бруто, както се вижда от тази ориентировъчна табела) и не пазаруват от скъпите магазини, няма да им върви икономиката, така че е разбираемо, че на тях им е набито в главите, че определени социални слоеве трябва да си пазаруват от по-скъпите магазини същите неща "маркови" на двойна цена. От друга страна тук я има и обратната страна на монетата, нещо което в БГ още не сме го загряли. Като нямаш пари за ифон просто не си го купуваш и толкоз! Знаете ли колко Дачии например има тук - ами миналата година в Германия са продадени 800 000, виждат си се доволно по улиците. Разправял съм ви и за моя приятел със спортното служебно Ауди, дето една девойка го помислила за сутеньор, щото на 25 години просто няма как от работа да изкараш 60 бона за кола.

Онзи ден например оберарцта ми обясни, че като се изписват рецепти амбулантно, трябва да се внимава с опаковките, дали се изписва месечна или седмична опаковка, защото пациента плаща 5-10 евро за лекарствата (всичко над поема касата) и видиш ли има пенсионери и социално слаби, за които 40 евро на месец са си проблем. Не му обясних, че в бг пенсиите не са по 800, а по 100 евро, и че има сумати неща, които бг здравната каса изобщо не ги плаща и често пенсионерите трябва да си купуват за доста над 100 евро лекарства... някои неща от БГ действителността просто не можеш да ги обясниш на немеца... няма да разберат просто, защо при това положение още не сме запалили парламента с всичките вътре и как изобщо сме оцелели досега от толкова мачкане...
retro
Старши потребител

Мнение от retro »

//off
236 фунта
Мисля, че превода ти не е много точен :) Фунт е единица за мярка от imperial measurement system и на агнлийски се пише pound. Същата думичка обаче се ползва и за прите им защото навремето 1 лира е била равностойна на един трой фунт/либра сребро. До колкото знам на български паричната единица се превежда като лира ;)
fred
Глобален модератор

Мнение от fred »

От руски е, там така го бяха написали. Иначе го знам като лири стерлинги но ми се видя дълго и реших да мина метър. Може и с копи&пейст да е било, аз съм от мързеливите :)
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
fred
Глобален модератор

Мнение от fred »

Половин час, $60 и вашият iPhone вече е с 128GB вместо с 16 GB. А, необходим е и още един китаец :) При Apple тази разлика е $200. А чиповете са едни и същи, монтажа при Apple би трябвало да струва още по-малко защото там всичко е автоматизирано. Докато има такива надценки ще има и съответното предлагане.

retro
Старши потребител

Мнение от retro »

Да живее маркетинга :) Ама като има бастуни да вярват и купуват всичко де що е apple така ще е. Естествено не може да се отрече, че като цяло продукта им е добър. Хората знаят, че могат да вземат и се възползват на 100%. И аз да бях и аз щях да вземам щом ми дават.
fred
Глобален модератор

Колективно дело срещу Apple

Мнение от fred »

И реакцията на потребителите, организират подписка срещу "Грешка 53" и ще заведат дело срещу Apple за насилствено натрапване на услуга. Ако спечелят както не си поплюват американските съдилища за стотици милиони долари ще стане дума, може и милиарда да стигне.
retro
Старши потребител

Мнение от retro »

Винаги съм си мислил, че apple е точно на няколко големи съдебни процеса от фалита :)
Публикувай отговор