Смартфон за... $4

Новини, свързани с всякакви смарт и не-смартфони, таблети, мобилни операционни системи
Публикувай отговор
fred
Глобален модератор

Смартфон за... $4

Мнение от fred »

И не, не е на старо макар че дори да беше на старо пак много евтино излиза. Разработеният от индийската компания Ringing Bells модел Freedom 251 струва 251 рупии което според валутният калкулатор е точно $3.66 или 6.44 български лева. И техническата характеристика си е съвсем прилична, особено пък за такава цена:
For that much, you get a handset that is powered by a 1.3GHz quad-core processor, and sports a 4-inch qHD IPS display. It comes with 1GB RAM and 8GB internal memory, which can be expanded up to 32GB via microSD card.

In terms of camera, the Freedom 251 features a 3.2MP rear unit and a 0.3MP front shooter. The phone runs Android 5.1 (Lollipop), and packs in a 1,450mAh battery. Connectivity options include 3G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, and GPS, while color options include white.
Прекрасна играчка особено за първи смартфон, да си го купиш да се учиш на него, софтуерно и хардуерно.

Изображение
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
retro
Старши потребител

Re: Смартфон за... $4

Мнение от retro »

Вече има и клипчета https://www.youtube.com/watch?v=utRww8-QuBw
Аватар
teou
Site Admin
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Мнение от teou »

Някъде бях чел, че нещо филма не е баш шведски, а съветски и т.н. Че тази цена е само със субсидия от правителството и т.н. Истината е че няма как за тази цена да се произведе нещо смислено според мен. Колкото и скапани да са частите, пак не могат да го добутат до 4 долара, дори само от части, без труд, разпространение и печалба. Най-вероятно става въпрос за някакъв изключително базов и скапан "смартфон" (примерно с 256 МБ рам ) от 30 доларовата категория, които ги има и в момента, и досубсидирано от правителството.
fred
Глобален модератор

Мнение от fred »

teou написа:Най-вероятно става въпрос за някакъв изключително базов и скапан "смартфон" (примерно с 256 МБ рам ) от 30 доларовата категория, които ги има и в момента, и досубсидирано от правителството.
Тц, доста по-добро е, 1 GB RAM, 8 GB ROM, IPS дисплей, 2 SIM карти... и т.н. дал съм характеристиката. За субсидията не знам, никъде не пише но и не виждам причина да го субсидират, все пак не е нещо от първа необходимост пък и конкуренцията ще ревне.
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Аватар
teou
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от teou »

Сега се зачетох... то било клонинг на смарт, който струва 60 долара. И още само е предварителна резервация.

Според мен е един голям балон цялата работа. След 4 месеца ще разберем.
Аватар
teou
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от teou »

Края на сагата - https://technews.bg/article-92275.html
Евентуално (ако изобщо ) ще подарят 5000 смартфона, но за сметка на това фирмата е на цял свят в устата и може би ще продаде повече от 60 доларовите си модели. Верно, рекламата е лоша, ама... лоша реклама няма.

------

Май и 5000 даже няма да има - https://www.kaldata.com/%D0%A2%D0%B5%D0 ... 11726.html
Публикувай отговор