Интернет доставчици - предимства, недостатъци
-
Re: Интернет доставчици - предимства, недостатъци
Предлага ли някой доставчик в Младост 2 гигабитов интернет? Или може и да не е чак гигабитов, но поне PON. В момента съм на Мтел и максималното което могат да ми предложат те е 75mbps по LAN и в натоварените часове е много по-малко. Не мен ми е важен международния upload, който на Мтел куца (поне в моя блок).
-
- Старши потребител
Питаш за София или някой друг град ?
-
За София, квартал Младост 2
-
- Старши потребител
Виваком до колкото знам предлагат оптика и също така могат да осигурят желаната от теб скорост. За всеки случай питай предварително какво могат, че консултантите в магазина понякога гледат да подпишеш и много обещават.
-
- Глобален модератор
На оптика вече са всички. Важното е да попита дали са PON, т.е. оптичен кабел до кутийката в антрето. Или са оптика до рутера в мазето и от там ЛАН кабели към апартаментите. Във вторият случай вероятността за повреди и прекъсвания е по-голяма. А също така когато спре тока оставаш без Интернет.
А що се отнася международният ъплоуд гарантиран изходящ трафик 1:1 дава само бизнес план. Но той е доста скъп. Останалите първо са съотношение поне 1:6-7 зададено още в договора и второ не е гарантирано. Просто на един и същи канал слагат поне 15-20 души /крият колко/ и си го разделят помежду си. Така излиза доста по-евтино отколкото при бизнес договора когато канала си е само за теб. Но ако не става дума за стрийминг или някакви други бизнес цели а за коефициент при торенти може да се опитат и специализираните торент сървъри.
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
-
- Старши потребител
До колкото знам Coolbox предлагат най-евтиния гигабитов интернет. В София обаче е само за бизнес абонати, но пък имат покритие в младост 2 https://www.cooolbox.bg/za-ofisa
-
Здравейте на всички! Първи пост, следя форума от 6 год. и малко., знам, че има доста хора работили във ISP-та, като тео.
Мъката ми fibernet на виваком, FTTB, суичовете им huawei S2309TP или HUAWEI S2700-9TP-EI-AC не мога да кажа със сигурност не видях лепенката, плана 100 biz. Рутерът вкъщи висок клас домашна сапунерка така да се изразя , и други колеги из форумите изпитват същите технически затруднения а именно извънредно нисък download, bg peering също под критика, карат до входа на блока 1 gbps , 2 суича huawei 10/100 - 8 портови и 1 меден + 1 sfp или на 1 Гбпс. Сменях машини, лаптопи рутери, тестове с торенти, с фтп-та, изчерпах се максимално, докато. Последно в bix.bg гледах че са с 10 Gbps, сега махнаха тази информация. Имам булсат вкъщи 100 епон download лети, т.е. беше до днес. Започнах да си мисля че не си са си купили достатъчно трафик като гледам и сравнявам със:
https://www.peeringdb.com/net/2591 viva
https://www.peeringdb.com/net/5243 buls (40 Gbps BG peering)
vivacom biz 100/100
bulsat 100/100
bulsat 100/100
Моите предположения: некачествено оборудване или дефектирало, шейпър или лимитер счупен, не стига трафика за всички абонати, виваком не са си купили достатъчно. Преди бях на 100/50 фибернет 100 домашен нямал съм такъв проблем да имаше разлики но такива фрапиращи, другото ме учудва ъплоуда лети качвам с по 10-11 МБ/с.
Ясно ми е че user-а винаги е прекаран негарнирани маск доситижи дори 1 мбпс да е пак е ок, , договори няма на кой да си излееш мъката, сутринта теглиг със 20-30 мбпс бг пееринг, и това всеки ден се повтаря. Моля дайте някакъв съвет.
Мъката ми fibernet на виваком, FTTB, суичовете им huawei S2309TP или HUAWEI S2700-9TP-EI-AC не мога да кажа със сигурност не видях лепенката, плана 100 biz. Рутерът вкъщи висок клас домашна сапунерка така да се изразя , и други колеги из форумите изпитват същите технически затруднения а именно извънредно нисък download, bg peering също под критика, карат до входа на блока 1 gbps , 2 суича huawei 10/100 - 8 портови и 1 меден + 1 sfp или на 1 Гбпс. Сменях машини, лаптопи рутери, тестове с торенти, с фтп-та, изчерпах се максимално, докато. Последно в bix.bg гледах че са с 10 Gbps, сега махнаха тази информация. Имам булсат вкъщи 100 епон download лети, т.е. беше до днес. Започнах да си мисля че не си са си купили достатъчно трафик като гледам и сравнявам със:
https://www.peeringdb.com/net/2591 viva
https://www.peeringdb.com/net/5243 buls (40 Gbps BG peering)
vivacom biz 100/100
bulsat 100/100
bulsat 100/100
Моите предположения: некачествено оборудване или дефектирало, шейпър или лимитер счупен, не стига трафика за всички абонати, виваком не са си купили достатъчно. Преди бях на 100/50 фибернет 100 домашен нямал съм такъв проблем да имаше разлики но такива фрапиращи, другото ме учудва ъплоуда лети качвам с по 10-11 МБ/с.
Ясно ми е че user-а винаги е прекаран негарнирани маск доситижи дори 1 мбпс да е пак е ок, , договори няма на кой да си излееш мъката, сутринта теглиг със 20-30 мбпс бг пееринг, и това всеки ден се повтаря. Моля дайте някакъв съвет.
- teou
- Site Admin
- Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
- Обратна връзка:
Доста е странно да ти дадат повече ъплоуд от даунлоад. Аз също бих заложил на "некачествено оборудване или дефектирало" ако проблема е само при теб (побвай със студен рестарт на устройството поне), "шейпър или лимитер счупен" ако хора в други части на града на същата услуга имат същия проблем.
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA
Вила Малина - вашата почивка в с. Синеморец
Профил на колата ми в Spritmonitor:
Вила Малина - вашата почивка в с. Синеморец
Профил на колата ми в Spritmonitor:
-
Колега от друг форум със същите симптоми, днес ме посети техник стана ясно къде е проблема да суичовете в мазата са huawei със 1 порт на 1 Gbps и 8 10/100 порта, проблемът бил в пиковете часове във хъбът им (нод където се събират така да се изразя "най-калпаво" връзките от зона на комплекса или 10-15 блока по-думите на техника), та стана ясно че оборудването вътре суича им не издържал: причината е от скоро новите промоции от по 300 Мбпс това за Бургас. Нямал съм проблеми с файбърнета на виваком преди години, но явно нещата са се променили от добро на лошо.
Сменил съм 8 ISP-та на такава греда не съм попадал досега.
При мен пада на 10-15 Mbps а при този на 300 Mbps пада сигурно на 200 но е по-добре и какво излиза ще плащам downstream -a на съседите.
Сменил съм 8 ISP-та на такава греда не съм попадал досега.
При мен пада на 10-15 Mbps а при този на 300 Mbps пада сигурно на 200 но е по-добре и какво излиза ще плащам downstream -a на съседите.
-
В понеделник ще идват техници да тестват скоростта, купих си 2 бр. по 1 и 2 м cat6 utp кабел, мисля да закача директно рутера и след това лаптоп долу на суича на виваком, и след това само лаптопа, почна да ме навежда мисълта, че външият трафик някъде минава през tier 1 доставчик cogent известни с това че предлагали некачествени услуги, мое предположение спекулирам.
Да ме посъветвате нещо преди тестовете , всякакви идеи са добре дошли....
Да ме посъветвате нещо преди тестовете , всякакви идеи са добре дошли....
- dragozow
- Глобален модератор
- Обратна връзка:
Аз от Виваком съм доволен за Борово. Имам незнам колко мегабита и телевизия на 4 телевизора, плюс Макс спорт. За 8 - 9 месеца само веднъж спря след някакъв ъпдейт се бяха объркали услугите. Резнах Булсатком след повече от 10 години и интернет от Мтел пак от толкова, от интернета си бях доволен, но трябваше да е пакетна услуга и ги откачих. От Мтел ми правеха въртели с предизвестия, как трябвало точно в определен ден да върна устройството, защото иначе се активирал следващ месец
Не сгреших, доволен съм. Телевизията е перфектна, интернета е толкова за колкото съм платил по всяко време.
Не сгреших, доволен съм. Телевизията е перфектна, интернета е толкова за колкото съм платил по всяко време.
-
- Старши потребител
За виваком чувам много противоречиви мнения. Изглежда е от квартал до квартал или ако станат много хората нета не стига за всички.