Публикуван е вече сравнителният тест на антивируси специално за Андроид на компанията AV-TEST за 2013 год.
Пълните резултати, методика и т.н. - тук, но накратко класилането е следното:
Прави впечатление липсата на AVG и изпадането доста надолу на Касперски, иначе Lookout е традиционно силен (аз лично съм много доволен, справка в тази тема).
Използвам случая да пусна една анкета, мисля, че ще е интересно да разберем кой какво ползва
AV-TEST Android 2013
- teou
- Site Admin
- Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
- Обратна връзка:
AV-TEST Android 2013
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA
Вила Малина - вашата почивка в с. Синеморец
Профил на колата ми в Spritmonitor:
-
- Глобален модератор
Re: AV-TEST Android 2013
Пусни една анкета за антивирусните програми и за обикновените компютри отделно и за firewall.
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
- teou
- Site Admin
- Обратна връзка:
Само да допълня, че въпросният сайт вече започна да пуска резултати от тестове на всеки 2 месеца - http://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA
- teou
- Site Admin
- Обратна връзка:
Почти 10 години по-късно, бизнес;нр8 модела на антивирусните доста се промени. На практика всички са огромни и тромави и контролират целия телефон.
Тъй като аз съм с андроид 13, а там реално всичко от сорта на намиране на телефона, заключване или филтриране на спам си го има вградено, остана само един потенциален "проблем" - свалянето на приложения не от плей стора. Исках лека програма, чист антивирус. Такива към днешна дата - 2022 - са останали само 2 - bit defender и dr. web light. Първият има скенер в реално време, вторият трябва да го пуснете ръчно при всеки ъпдейт на програма. Интересно решение също така е и virustotal програмката, но там реално приложението само качва и сравнява хешове.
Тъй като аз съм с андроид 13, а там реално всичко от сорта на намиране на телефона, заключване или филтриране на спам си го има вградено, остана само един потенциален "проблем" - свалянето на приложения не от плей стора. Исках лека програма, чист антивирус. Такива към днешна дата - 2022 - са останали само 2 - bit defender и dr. web light. Първият има скенер в реално време, вторият трябва да го пуснете ръчно при всеки ъпдейт на програма. Интересно решение също така е и virustotal програмката, но там реално приложението само качва и сравнява хешове.