Безплатен хостинг и домейни

Всякакви теми от и за начинаещи и напреднали уеб-мастери, уеб дизайнери, apache, php, html, css, seo, hosting и др.
Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Безплатен хостинг и домейни

Мнение от teou »

Вчера и днес се разтърсих има ли такова нещо и останах изненадан колко много са дръпнали този тип услуги през последните години.
Естествено, винаги има и някакви ограничения - било то като трафик, орязани функции или пък негарантиран ъптайм, но факт е, че за много малки лични проекти са си напълно използваеми, вкл. има такива с неограничен трафик, пхп, бази данни, цпанел и автоматизирано инсталиране с 1 клик на форумни и блог системи - точно както при платените решения, разликата напрактика е в количеството лимити и екстри.

Eто някои предложения от мен за хостинг:
http://www.000webhost.com/
http://royalwebhosting.net/
http://www.free-webhosts.com/webhosting-01.php - сайт списък, има и търсачка по функции
http://www.freehostsfinder.com/ - а тук даже има и мерене на ъптайм и ревюта
http://www.awardspace.com/
http://0nline.biz/
http://www.110mb.com/plans.php
http://www.freehostia.com/free-chocolate.html
http://host-ed.net/index.php

Повечето от тези бизплатни хостинги дават възможност, ако си нямате собствен домейн да ви забият някакъв субдомейн от типа AZ.a78.org, АЗ.3ееweb.com и подобни.
Както казах тези безплатни услуги са подходящи само за малки, лични и тестови проекти (от типа форум за входа на блока), а не за правене на бизнес и писане на красив уеб адрес по визитките, така че доста често това е напълно достатъчно. Има някои услуги обаче, които не ви дават да използвате хостинга им, ако си нямате предварително закупен домейн отдругаде.

Тук на помощ идва възможността за регистриране на няколко вида безплатни домейни, най-известният от които е .TK, но има и други, например на следният сайт - http://www.getfreedomain.name/
Важно е да отбележим, че неконтролираната и анонимна възможност за регистрация в тези домейни означава, че там са концентрирани огромно количество кракерски и зловредни сайтове, т.е. на тях не се гледа с добро око, напр. Freehostia не дават да се регистрирате за безплатен хостинг с безплатен ТК домейн. Но все пак, за аматьорско-тестови цели си е оферта.
pipetko
Мнения: 4
Регистриран на: 02 Дек 2019 23:03
Обратна връзка:

Re: Безплатен хостинг и домейни

Мнение от pipetko »

https://infinityfree.net - и в момента ги позлвам. Имах на тях сайт за обяви и го издържаха.
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Re: Безплатен хостинг и домейни

Мнение от teou »

Някои предложения, вдъхновени от тема в друг форум:

Сайт за сравнение на безплатни домейни - https://www.getfreedomain.name/ - като цяло е добре да се пропуснат, дори и за лични цели, за бизнес абсурд. Много несигурни откъм изнудване/изчезване/кражба, не е за подценяване че доста се ползват за вируси и измами, съответно са с червено флагче по всякакви системи за сигурност и може да има проблеми и с видимостта и оптимизациите.


https://www.zettahost.bg/free-hosting/ - бг безплатен хостинг с опция за ъпгрейд. Дават даже домейнче .см. Лимита за безплатното е 5гб трафик, т.е. това е подходящо за много дребни или временни сайтчета. Или за проба и ако сте доволни да се ъпгрейднете на 6лв на месец план. Има си и вълшебници за създаване на сайтове с 2 клика дори и в безплатния вариант.

Амазон - оказва се, че има безплатен план. Лимита е 1 терабайт трафик или 10мил заявки, което е доста. Домейна ако си нямате такъв ще е нещо от сорта хскаовмеот58.амазон...., но все пак го има. За личен сайт ок, за бизнес - има домейни по 15 лв на година.

Гугъл - лимита май е само мястото в акаунта ви. Ето едно ревю. За домейна положението е по-добро от при амазон - sites.google.com/mysitename. Също за отбелязване е, че това също е вариант за начинаещи - има графичен вълшебник с темплейти и това е. Идеално за личен сайт или малък бизнес сайтче с няколко статични странички.
Публикувай отговор