Дарения за форума

Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Дарения за форума

Мнение от teou »

Както много от вас знаят, този проект започва с повече от месец доброволен къртовски труд от моя страна и запълване на неупотребения ресурс на евтин споделен хостинг, финансиран за първата година от друго място.
С други думи - напълно безплатно и на доброволни начала. И въпреки, че съм успял да уредя за първата година финансирането така, че да не ми тежи и да "излиза" безплатно, все пак в даден момент това може да се промени. Дали когато дойде момент да се плаща отново за хостинга проекта ще е достатъчно развит, за да може да се "самоиздържа" от реклама - това времето ще покаже.

Така или иначе, за момента парите не са спешен фактор, затова и като върл противник на спама и банерите не смятам в началото да слагам такива неща. Предпочитам бизнес модел с дарения без фиксирана сума - който иска, по колкото иска. Дарение можете да направите тук - darenia.html

Използвам случая да благодаря най-сърдечно на няколкото човека (те си знаят кои са), които предложиха помощ така да се каже още при зачеването на форума, преди изобщо да са видели за какво става дума. Поласкан съм от доверието, но успях за момента да уредя нещата - който ме познава знае, че не бих събирал пари просто за спорта, щом някой е предложил, а само ако наистина няма начин :)
Освен това намирам за редно при един такъв публичен некомерсиален проект, поддържан с доброволен труд в следработно време, повечко хора да помагат, а не само 2-ма - 3-ма. Тук ще влизат и ще питат достатъчно много хора, които не са прочели упътването на съответният уред, или такива, които питат тук нас, защото иначе трябва да чакат по 1 час на телефона за поддръжка на доставчика си (на който плащат за да не ги обслужва явно). А ще има и такива, които после ще оказват платени консултации с наученото безплатно тук.... Е, не е ли редно тези хора да върнат поне до някъде жеста? За да продължи да го има форума и за да могат и те да продължат да го ползват.


И така, който желае - да заповяда - darenia.html
Даренията засега са само през Epay.bg, ако някой има желания и идеи за други методи да казва, но за нашите ширини според мен това е най-удачно. Вариантите с смс отпадат - всички компании, предлагащи такива услуги отказват да обслужват дарения, а и в този случай комисионата за тях и за мобилния оператор достига 60-70% !!
Ако има интерес към банкови преводи като метод за дарение за тези от вас, които нямат или не искат Epay, мога да предоставя сметка - пишете тук или на лично.
Ако има интерес към плащания с кредитна карта, моля да ми пишете. Необходимо е да активирам тази опция, в момента не е направино, защото все още няма желаещи, а и има по-голяма комисионна.В тази тема също така ще се води и отчетността на събраните пари. (Абстрахираме се от факта, че реално сме на -160 лв. заради домейна и хоста - както казах, използвах наличен вече платен хост, а домейна - подарък от мен. Да речем, че сме на 0 лв. в момента).

23.12.2012 г. - 0 лв.

март 2013: -10 лв. похарчени експериментално за Adwords.
Публикувай отговор