https://www.kaldata.com/%d1%82%d0%b5%d0 ... 70059.htmlСамо няколко часа след появата на първия съдебен иск, Apple се сблъска с втори, в който обвинението е същото – незаконно забавяне бързодействието на старите iPhone.
Chicago Sun Times съобщи, че към съда са се обърнали двама души от Чикаго, събрали в своя съдебен иск жалбите на потребителите, живеещи не само в щата Илинойс, но и от други американски райони, където масово се използват смартфоните на Apple, започвайки от iPhone 5.
В съдебния иск се казва, че корпорацията е действала “измамно, аморално и неетично”, когато е решила са забавя работата на остарелите iPhone, без да иска съгласието и без да уведомява потребителите.
Засега няма коментар от страна на Apple.
Да си припомним, че скандалът около умишленото понижаване производителността на старите iPhone се разгоря преди няколко дни. Потребител на Reddit забеляза, че с поставянето на нова батерия, iPhone работи значително по-бързо. GeekBench направи подробни измервания и разкри, че забавянето достига 40%. На 21 декември Apple официално призна, че наистина понижава скоростта на работа на старите iPhone в зависимост от износването на батерията.
Това изявление на Apple предизвика вълна от обсъждания в Мрежата. Засега съдебни дела се завеждат само в САЩ.
Cъдебен иск срещу Apple за забавянето на старите iPhone
- teou
- Site Admin
- Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
- Обратна връзка:
Cъдебен иск срещу Apple за забавянето на старите iPhone
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA
Вила Малина - вашата почивка в с. Синеморец
Профил на колата ми в Spritmonitor:

-
- Глобален модератор
Re: Cъдебен иск срещу Apple за забавянето на старите iPhone
Четох го, дори мислех да пиша тук но ме изпревари
Поредното доказателство за арогантността на големите корпорации.
Изглежда всяка фирма има етапи в развитието си:
- Първи етап, начело са основателите, хора които горят от желание да направят нещо по-добро от наличното на пазара, с него да задоволяват потребности и естествено да печелят. За него признака във фирмата е, че всеки може да се срещне със собственика и да говори в неформална обстановка с него. Водещи във фирмата са инженерите, администрацията е на втора роля. Фирмата печели предлагайки на пазара нови по-добри технически решения.
- Втори етап, фирмата става твърде голяма, появява се промеждутъчен слой между собственика и инженерите които изолират напълно собственика от реалните технически проблеми. Водещи стават мениджърите, инженерите отиват далеч назад и стават на практика изолирани. Мениджърите са технически некомпетентни затова фирмата почва да печели безмилостно и хладнокръвно "изтупвайки" като брашнен чувал потребителите с най-разнообразни номера. Ценово ефективно, няма нужда да се влагат огромни средства в разработки но вече фирмата не работи за потребителите а за собственото си финансово благополучие. Този етап гарантирано води до спиране на развитието в такава фирма. Закономерно периодични скандали като този когато триковете биват разобличавани, сгромолясване на авторитета и постепенно тя губи водещите си позиции.

Поредното доказателство за арогантността на големите корпорации.
Изглежда всяка фирма има етапи в развитието си:
- Първи етап, начело са основателите, хора които горят от желание да направят нещо по-добро от наличното на пазара, с него да задоволяват потребности и естествено да печелят. За него признака във фирмата е, че всеки може да се срещне със собственика и да говори в неформална обстановка с него. Водещи във фирмата са инженерите, администрацията е на втора роля. Фирмата печели предлагайки на пазара нови по-добри технически решения.
- Втори етап, фирмата става твърде голяма, появява се промеждутъчен слой между собственика и инженерите които изолират напълно собственика от реалните технически проблеми. Водещи стават мениджърите, инженерите отиват далеч назад и стават на практика изолирани. Мениджърите са технически некомпетентни затова фирмата почва да печели безмилостно и хладнокръвно "изтупвайки" като брашнен чувал потребителите с най-разнообразни номера. Ценово ефективно, няма нужда да се влагат огромни средства в разработки но вече фирмата не работи за потребителите а за собственото си финансово благополучие. Този етап гарантирано води до спиране на развитието в такава фирма. Закономерно периодични скандали като този когато триковете биват разобличавани, сгромолясване на авторитета и постепенно тя губи водещите си позиции.
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
- teou
- Site Admin
- Обратна връзка:
Термина програмирано остаряване доби съвсем буквален смисъл с Епъл. Ей затова не ги харесвам. Хубави неща правят, но са твърде нагли.
Дарения за Nethelpforums.net чрез Epay.bg или Paypal и кредитни карти | Всички мои теми са с лиценз CC BY-NC-SA

- teou
- Site Admin
- Обратна връзка:
Apple заменя батериите на iPhone за $29, но далеч не на всички потребители
Haбиpaщият oбopoти cĸaндaл c нapoчнoтo зaбaвянe нa aйфoнитe oт пpeдишнo пoĸoлeниe пpинyди pъĸoвoдcтвoтo нa Аррlе дa cтapтиpa eднoгoдишнa зaмянa нa aĸyмyлaтopнитe бaтepии нa тeзи cмapтфoни пpи знaчитeлнo пo-ниcĸи цeни.
Bмecтo зa $79, пpитeжaтeлитe нa іРhоnе мoгaт зaмeнят бaтepиятa в cмapтфoнa пpи цeнa caмo oт $29. Oĸaзa ce, чe нeщaтa cъвceм нe ca тaĸa пpocти.
Oфициaлнитe cepвизни цeнтpoвe нa Аррlе мнoгo чecтo oтĸaзвaт дa зaмeнят бaтepиятa нa cмapтфoнa, пoнeжe пpeдcтaвeният в cepвизa іРhоnе тpябвa зaдължитeлнo дa oтгoвapя нa cлeднитe двe ycлoвия:
80% oт бaтepиятa нa іРhоnе тpябвa дa ce изгyбвaт знaчитeлнo пo-бъpзo, oтĸoлĸoтo пpи зaĸyпyвaнeтo
Aĸyмyлaтopнaтa бaтepия нe e пpeминaлa 500 циĸълa paзpeждaнe-зapeждaнe
Πpи мoлбa дa бъдe зaмeнeнa бaтepиятa, cepвизнитe paбoтници пpaвят диaгнocтичeн тecт и aĸo eднo oт гopнитe двe ycлoвия нe ce изпълнявa, тo и бaтepиятa нe ce зaмeня.
Дa ce нaмepи іРhоnе 6 (дa нe гoвopим зa пo-ĸъcни мoдeли), бaтepиятa нa ĸoйтo нe e пpeминaлa 500 циĸълa нa зapeждaнe, cъвceм нe e лecнo. Toзи cмapтфoн e зaĸyпeн пpeз ceптeмвpи-oĸтoмвpи 2014 гoдинa и oттoгaвa ca изминaли oĸoлo двe гoдини – 730 дни.
Cмapтфoнитe нa Аррlе ce нaлaгa дa ce зapeждaт нa пpaĸтиĸa вceĸи дeн и тeзи 500 циĸълa ca пoдoзpитeлнo мaлĸo.
Вижте повече:https://www.kaldata.com/%d1%82%d0%b5%d0 ... 70904.html

-
- Старши потребител
Така става когато фокуса от същинската цел на едно устройство е изместен и то реално се превръща в скъп аксесоар, с който да се покажем. За съжаление повечето големи производители вървят на там. Оказва се, че е много трудно ако не невъзможно да намериш читав смартфон с външна антена за да го използваш на по-отдалечени места където мрежата не е много добра.
- teou
- Site Admin
- Обратна връзка:
Мисля, че последно в някои от т.нар. подсилени удароустойчиви и т.н. телефони гледах под гумено капаче букса за външна антена.
И разбира се машинките от едно време отпреди смартфоните всичките имаха букса. Друг е въпроса тази букса колко издържа ако често се разкача и закача, според мен не много, не е направена затова.
Другия вариант е да се намери някакъв повтаряч-усилвател, нещо като аксес пойнт то да се връзва към мрежата а ти към него. Аз търсих такова за болницата, че е голяма бетонна сграда на края на града и реално вътре почти няма сигнал, но досега не съм намерил. Или поне да не струва 1000 долара. Ако има идеи приемат се.
п.с. Някакви такива гледам, ама трябва да се види на какви честоти работят, да не са само за щатите:
http://heavy.com/tech/2015/08/top-best- ... nder-home/
И разбира се машинките от едно време отпреди смартфоните всичките имаха букса. Друг е въпроса тази букса колко издържа ако често се разкача и закача, според мен не много, не е направена затова.
Другия вариант е да се намери някакъв повтаряч-усилвател, нещо като аксес пойнт то да се връзва към мрежата а ти към него. Аз търсих такова за болницата, че е голяма бетонна сграда на края на града и реално вътре почти няма сигнал, но досега не съм намерил. Или поне да не струва 1000 долара. Ако има идеи приемат се.
п.с. Някакви такива гледам, ама трябва да се види на какви честоти работят, да не са само за щатите:
http://heavy.com/tech/2015/08/top-best- ... nder-home/

-
- Старши потребител
Търсих при въпросните подсилени смарфони, но не намерих. Единственото което има букса са по-старите телефони на Самсунг.
Има и едно ZTE което обаче е за австраийския пазар и не знам дали тук би свършило работа.
Има и едно ZTE което обаче е за австраийския пазар и не знам дали тук би свършило работа.
- teou
- Site Admin
- Обратна връзка:
Някакво такова
https://www.telcoantennas.com.au/site/t ... tenna-port
Ама конкретно този модел не е за нашите честоти.
Иначе ако не ти трябва да е смарт а само слушалка, повечето тъпфони до към 2005 имаха. Първия ми гсм Сименс ц35 имаше, после май и сони ериксона, и нокията, и алкатела...
https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzei ... 5-173-2161
Трудно се намират батерии обаче.
Nokia
https://www.amazon.com/External-Antenna ... B008UU9TB8
https://www.telcoantennas.com.au/site/t ... tenna-port
Ама конкретно този модел не е за нашите честоти.
Иначе ако не ти трябва да е смарт а само слушалка, повечето тъпфони до към 2005 имаха. Първия ми гсм Сименс ц35 имаше, после май и сони ериксона, и нокията, и алкатела...
https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzei ... 5-173-2161
Трудно се намират батерии обаче.
Nokia
https://www.amazon.com/External-Antenna ... B008UU9TB8