Amazon Fire "SD card not available" fix и алтернативен Launcher

Въпроси, помощ, самоучители, ревюта на смарт и не-смартфони, таблети и др.
Отговори
Потребителски аватар
teou
Site Admin
Мнения: 2960
Регистриран на: 23 ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Контакти:

Amazon Fire "SD card not available" fix и алтернативен Launcher

Мнение от teou » 14 яну 2018 21:52

Преди Коледа се сдобих с таблет на Амазон. В интерес на истината не е лош, тясно интегриран е с техните услуги (трябва да се сложи плей стора, има гайдове в нета), сравнително евтин е, хардуера е приличен. Ако ще го ползвате предимно като електронна книга 8 инчовия е идеален, ако ще е за по-обща работа по-скоро вижте други марки с чист Андроид.

Днес се сблъсках с първия бъг, някои приложения в лаунчера бяха сиви и при опит за отваряне ми казваше, че са инсталирани на извадена сд карта и трябва да се преинсталират, което са глупости, защото в таблета никога не е имало карта.
Проблема се оправя с триене на кеша и данните на амазонския лаунчер - "Go to Settings/Apps & Games/Manage All Applications/All. Find the Home Pages app on the list. Clear data, force stop and then restart (I actually had to restart mine twice). All will be fixed." Само че временно...което ме стимулира д апотърся и начин за слагане на друг лаунчър. Амазон са се пострали да затруднят това максимално (лаунчер се инсталира, но няма как да се пусне с хоум бутона). Обаче добри хора са излекували този проблем - инсталирате https://github.com/BaronKiko/LauncherHijack/releases както е описано тук - https://forum.xda-developers.com/amazon ... 2-t3561026 и сте готови.
Евентуално трябва да разрешите инсталиране на апк от външни източнизи и в опциите за достъпност - детекцията на хоум бутона.
Ако си поиграете с опциите (в хайджакера махнете чавката да се скрие дифолтния лаунчер) може да превключвата даже между двата лаунчера с двоен клик на хоума.

Отговори