Xubuntu 19.10 and touchscreen laptops bug

Всякакви въпроси свързани с програми, операционни системи и т.н.
Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 2983
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Xubuntu 19.10 and touchscreen laptops bug

Мнение от teou »

Във връзка с една от последните ми придобивки, нетбуче куча марка, установих 2 тъпи бъга при убунтуто, поне на тази платформа.
А именно, като сте на батерия и след няколко минути се включи енергоспестяването и изключи тъч-екрана, изключва и тъчпада като второ тъч устройство. И после не се пуска. Явно е популярен бъг при лаптопите с тъч екран, но не намерих работещо решение. Така че от настройките на енергоспестяването се наложи да изключа switch screen off, и да остане само на blank screen или dim screen, което не е готино за батерията. Накратко казано като ставате от пц-то слагайте си го ръчно в стендбай ако ви се пести батерия. Да не говорим че още има бъг понякога ако хлопнете капака без преди това ръчно да е в стендбай.

Ако имате решение ще се радвам да го чуя, аз засега карам с уъркараунда.


Вторият бъг е със скрийнсейвъра - някой път при отваряне на капака от стендбай или затворен лаптоп, уж се отключва, ама нищо не работи, ни клавиш ни бутони нищо. Оказва се че локера си работи коректно и ви е заключил пс-то, ама не показва красивия екран с искане за парола, а скрийншот от преди да заключи. Просто трябва да въведете паролата на сляпо и да натиснете ентер и всичко тръгва.

Публикувай отговор