Garmin for Android

Новини, свързани с всякакви смарт и не-смартфони, таблети, мобилни операционни системи
Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Garmin for Android

Мнение от teou »

Garmin най-накрая се сетиха да пуснат версия за Андроид. До 13 юли цената на приложението само по себе си е долар (да се ползва само то разбира се е безпредметно), а цената на офлайн картите за цял регион е 10 долара. След това цените скачат двойно. Има и други екстри от сорта на трафик и т.н., пак по 10 долара всяка, но не знам доколко изобщо ще са адекватни за БГ.

Аз лично за 16 лв смятам да я пробвам, още повече доколкото разбирам за тези пари ще имам и БГ и Германия, защото Сиджика ме дразни с лошите си карти (теоретически и двете програми ползват Навитек/HERE за провайдер, но на Сиджика са ми стари). Ако имам време да тествам до 13-ти ще пиша, ако не всеки си решава. За протокола - имам и иГО, но още не съм я тествал, а и интерфейса там не е много добър.

https://play.google.com/store/apps/deta ... iago&hl=bg

п.с. Първи много бързи впечатления - отлични. Има си всичко. Гласовете и езиците са безплатни. Много прост интерфейс. Подобна на Гугъл мапс, която за съжаление както знаем няма офлайн карти, особено за БГ.
Единствено кофти е, че офлайн картите са в големи пакети гигабайтови даунлоуди. Мислех само Германия и БГ да сложа, но явно ще трябва цяла Европа.
Също така един път ми крашна, но може да е било нещо инцидентно.
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Re: Garmin for Android

Мнение от teou »

Второ впечатление: повечето екстри не работят за БГ, но то се очакваше, затова и не съм ги купил. Като за БГ само офлайн карти си заслужават, което сега е промоция 16-17 лв. Свалих с ипакетите Източна Европа 1ГБ + Немскоговорящи страни 600 МБ + още някакви системни платформени файлове 300+300 МБ. Пак казвам, в цената ви е включена цяла Европа, която излиза 3.3ГБ + системните шитни 600 МБ. Също хипотетично в цената влизат и бъдещи обновявания на картите.
За БГ дори има мъжки и женски глас. Особеност е, че езика н априложението и на картата се сменят при смяна на гласа. Казвам го да не се чуди някой как се търсят имена на улици на кирилица.

Иначе основния бонус на това приложение е простия и непретрупан интерфейс и съответно по-плавната работа на телефони среден клас. Работи някаква прогноза за времето, има и някакви по-елементарни списъце с точки, нарисувани са и сградите, но не са обозначени и не може да се търси по тях (няма ги блоковете като при иГО). Карти на Навтек, т.е. на моменти почти сигурно ще ви набутат в някой затворена улица или коларски път, точно както и Сиджика, но пък поне приложението е по-леко и струва 10, а не 100 долара.
Публикувай отговор