Microsoft ще инвестира в Cyanogen версията на Android

Новини, свързани с всякакви смарт и не-смартфони, таблети, мобилни операционни системи
Публикувай отговор
Аватар
teou
Site Admin
Мнения: 3039
Регистриран на: 23 Ное 2012 19:57
Местоположение: Dreieich - Dreieichenhein (Hessen) / София / Синеморец
Обратна връзка:

Microsoft ще инвестира в Cyanogen версията на Android

Мнение от teou »

Ето едно изречение, което никой не е очаквал да прочете: Microsoft инвестират в Android. Е, не съвсем. Wall Street Journal съобщава, че софтуерният гигант планира да стане инвеститор в Cyanogen – компания, която е най-позната със специалните си модове на Android. Нито една от двете компании не е направила официално изявление относно евентуалната сделка, а размерът на инвестицията остава загадка.

Bloomberg пишат, че Microsoft и Android са в преговори за създаването на Cyanogen операционна система за мобилни устройства, която да включва услуги от Microsoft (нещо подобно на опита с Nokia X, който редмъндци убиха много скоро след премиерата на устройството). Информацията за потенциална сделка с Microsoft идва само няколко месеца след като Cyanogen отказаха да бъдат купени от Google, с идеята да запазят своята версия на Android напълно отворена и независима. Истинската причина за отказа всъщност е, че компанията ще струва много повече, отколкото Google са предложили, след инвестиции от други софтуерни гиганти.

Microsoft си имат Windows Phone, разбира се, но тази платформа не се справя толкова добре, колкото компанията очаква. Cyanogen може да започнаха живот като форумни ентусиасти, които настройваха Android според собствените си потребности, но в момента над 50 милиона устройства ползват техен софтуер, което не е за пренебрегване. Тази бройка може скоро да се увеличи, тъй като в момента Cyanogen предлагат много инструменти, които улесняват инсталацията на операционната им система. Дали инвестицията на Microsoft ще се отрази върху платформата и как, предстои да разберем.
idg

Ще прецакат тия гадове хубавия проект като един троянски кон... а беше велик проекта, всъщност в даден момент беше най-добрият Андроид. До такава степен, че идеята за доста функции оттам беше изкопирана от основните хардуерни производители и самите Гугъл.
fred
Глобален модератор
Мнения: 1429
Регистриран на: 27 Дек 2012 21:56

Re: Microsoft ще инвестира в Cyanogen версията на Android

Мнение от fred »

Който се е хванал с M$ добро не е видял. За малки иновативни компании най-лошото нещо на този свят е да се кооперират с голяма компания монополист, това са съвършено различен тип мислене и фирмена култура. По този повод прочетете "The Innovator’s Dilemma. When New Technologies Cause Great Firms to Fail" от T.CLAYTON и M. CHRISTENSEN, ясно е написано защо големите фирми по правило не успяват за развиват нови революционни продукти. Има я и на руски език.
Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Публикувай отговор